3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Храми Єлисаветграда

Автор: feanen від 18-04-2024, 15:14, переглядів: 32

0

18.04 в 11-В класі Центральноукраїнського лецею-інтернату була проведена інформаційно-тематична година, присвячена Міжнародному дню пам’яток та історичних місць: "Храми Єлисаветграда". 

Вихователь Н. Подгорна та учениця О. Кешман ознайомили з історіями створення храмів міста: церкви Покрови Пресвятої Богородиці, Успенського собору, храму Різдва Пресвятої Богородиці, Спасо-Преображенського та ін.

У 1787 р. на вул. Бульварній в передмісті – Ковалівка побудували церкву Покрови Богородиці. В 1960-тих р. її закрили і використовували як склад склотари та солі, а в 1989 р. храм повернули мирянам.

1812 р. по праву сторону Інгул греки збудували кам’яну церкву Володимирської ікони Божої матері, яка єдина не припинила існування за часів Радянської влади. Знаменська церква була побудована в районі Биково, у 1937 р. її зруйнували комуністи.

Окрасою центру міста був Успенський собор, збудований у 1788 р. на місці трипрестольної «Успенської церкви». Під час Другої Світової війни він був сильно пошкоджений, на його місці побудували будівлю міського комітету КПРС.

Наостанок учні переглянули відео «Дві хвилини про кафедральний собор».

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.