Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » “Збережені та зруйновані архітектурні пам'ятки України”

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

“Збережені та зруйновані архітектурні пам'ятки України”

Автор: dend від 20-04-2022, 08:18, переглядів: 228

0

19 квітня у форматі Zoom - конференції в 11-В класі була проведена інформаційно-тематична година на тему  “Збережені та зруйновані архітектурні пам'ятки України”, присвячена Міжнародному дню пам’ятників та історичних місць. Захід підготували вихователь Подгорна Н.А. та учениця класу Животовська О.

Мета заходу – розширити світогляд учнів, поглибити їх знання з Історії культури України, ознайомити учнів із зруйнованими російським агресором історичними пам’ятками нашої держави.

Учні переглянули змістовну презентацію збережених пам’яток культури України XI – XIX століть. Багато пам’яток було зруйновано під час монголо-татарської навали та Другої світової війни, інше –радянською владою (період «Ростріляного Відродження»). Найстрашніші руйнування -  за час «рятувальної спецоперації» російської федерації. Немає можливості порахувати, скільки пам’яток архітектури та культурних закладів втратила Україна за 55 днів війни: Маріупольський художній музей ім. А. Куїнджі, Музей старожитностей у Чернігові, Охтирський міський краєзнавчий музей, Іванківський історико-краєзнавчий музей, в якому розташовувалась колекція робіт художниці Марії Приймаченко, Свято-Успенська Святогірська лавра, Успенський Єлецький монастир XI століття у Чернігові. Свято-Успенський собор в Харкові, Церква Різдва Пресвятої Богородиці у В’язівці, Донецький обласний театр у Маріуполі, (символ гуманітарної катастрофи, заподіяною росією), Дніпропетровський будинок органної та камерної музики, легендарний Будинок «Слово» у Харкові, в якому жили і працювали представники «Розстріляного Відродження». Це не повний перелік зруйнованих та пошкоджених архітектурних пам’яток України.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.