3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Українська космонавтика»

Автор: dend від 14-04-2022, 08:39, переглядів: 283

0

13 квітня у форматі Zoom -конференції в 11-В класі була проведена інформаційно-тематична година на тему: «Українська космонавтика».

Мета заходу – розширити світогляд учнів, поглибити їх знання в галузі космонавтики; ознайомити з біографіями українських космонавтів; прививати цікавість до пізнання космічних просторів.

Н.Білоголовий та Д. Томашевський ознайомили учнів з біографіями  українських космонавтів, такими як: Каденюк Л. К., Бондаренко В.В., Васютін В.В., Жолобов В.М., Шонін Г.С., Попович П.Р., Попов Л.І.

Одним з перших українців, які внесли вклад у розвиток  космонавтики, став  Юрій Кондратюк - людина. яка ще на початку XX століття розрахувала оптимальну траєкторію космічного корабля для польоту до Місяця. Його розрахунки пізніше були використані американським космічним агентством NASA у місячній програмі «Аполлон», а запропонована ним траєкторія отримала назву «траси Кондратюка».

Найвідомішим українцем, хто має відношення до космосу, є батько всієї радянської космонавтики Сергій Корольов: запуск першого супутника Землі і перший політ людини в космос пройшли за його ініциативою.

Валентин Глушко - творець рідинних реактивних космічних двигунів. Під його керівництвом був створений проєкт космічного комплексу «Енергія – Буран». Першим українцем, який побував в космос, став Павло Попович. У 1962 році він провів на орбіті 3 дні в кораблі «Восток-4». Саме там, на орбіті, Павло Попович на прохання виконав пісню "Дивлюсь я на небо та й думку гадаю». А першим космонавтом незалежної України став Леонід Каденюк, який у 1997 році увійшов до складу міжнародного екіпажу американського шатла «Колумбія» і перебував на орбіті 15 днів.

За роки незалежності в космос були запущені 3 українських супутника. Призначених для дистанційного зондування Землі: «Січ-1», «Січ-1М» та «Січ-2». З 1999 по 2013 рік Україна брала участь в міжнародній космічній програмі «Морський старт». За цей час були запущені 36 українських ракет-носіїв «Зеніт-2S»

Також було проведено вікторину, де учні перевірили свої знання про космонавтів і космонавтику в цілому. Найбільш цікавим було питання: “Яка зірка розташована найближче до нашої Сонячної системи?”( Альфа Центавра)

Розповідь супроводжувалась змістовною презентацією.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.