3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

“Космонавти України”

Автор: dend від 19-04-2021, 15:52, переглядів: 390

0

14 квітня у форматі Zoom - конференції у 10-В класі була проведена інформаційна година на тему «Космонавти України”.

Мета заходу – розширити світогляд учнів, поглибити їх знання в галузі космонавтики, ознайомити учнів з автобіографією  видатних космонавтів, прививати  цікавість до пізнання космічних просторів.

Білоголовий Н. та Томашевський Д. ознайомили учнів з біографією  героїв української космонавтики такими як Каденюк Леонід Костянтинович, Бондаренко Валентин Васильович, Васютін Володимир Володимирович, Жолобов Віталій Михайлович, Шонін Георгій Степанович, Попович Павло Романович, Попов Леонід Іванович.

12 квітня 1961 року у Радянському Союзі був здійснений перший політ людини в космос радянським космонавтом Юрієм Олексійовичем Гагаріним, тому цей день святкується як День космонавтики.

Українські космонавти зробили величезний вклад у розвиток космічної галузі світі власними автоматизованими системами для запуску апаратів в космос. Великими досягненнями українських фахівців, стало створення космічних апаратів «Січ-1», «Океан-О», «АУОС» та «Мікрон», ракетоносіїв «Зеніт-3SL», «Дніпро», «Циклон-3». Також Україна бере участь у міжнародних проєктах зі створення носіїв Antares та VEGA.

Саме українською мовою пролунала перша пісня в космосі «Дивлюсь я на небо та й думку гадаю», яку виконав в ході польоту Павло Попович 12 серпня 1962 року. За проявлену  мужність і героїзм П. Попович отримав звання Героя Радянського Союзу. Трагічна доля спіткала Бондаренка Валентина Васильовича, який під час тренування згорів в барокамері. Врятувати його не вдалося. Кіровоградщина пишається льотчиком-космонавтом, двічі Героєм Радянського Союзу Поповим Л. І., який народився і виріс в місті Олександрія.

Наостанок, ведучі провели вікторину «Що ти знаєш про космонавтику?». Учні перевірили свої знання про космонавтів і космонавтику, в цілому.

Розповідь супроводжувалась змістовною презентацією. Ротань К. 10-В клас

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.