3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

День українського добровольця

Автор: feanen від 16-03-2024, 10:06, переглядів: 61

0

В Україні 14 березня відзначають День українського добровольця. Подвигу Людей Доброї Волі, наших співвітчизників і представників інших країн, була присвячена тематична класна година, проведена в 11-Б класі. 

В дні Революції Гідності та на початку російського вторгнення тисячі українських громадян, кинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, родини - пішли на майдани країни, висловлюючи протест проти антидержавної політики тодішнього вищого керівництва країни, а потім зі зброєю в руках першими протистояли російській армії. Загалом у боях 2014–2015 років на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів, які дали змогу провести мобілізацію, брали участь в оборонних та наступальних операціях і рятували країну від загибелі. Відповіддю на повномасштабне вторгнення росії знову став масштабний добровольчий рух. Сотні тисяч українців добровільно стали на захист Батьківщини, вступаючи до лав Збройних Сил України та територіальної оборони. Десятки тисяч повернулися з-за кордону та захищають країну від російського агресора і здобувають перемогу кров’ю і потом.

Учні 11-Б переглянули відео: "Що таке Українська Добровольча армія", з якого дізнались про етапи формування добробатів в Україні, розповіли про подвиги перших добровольчих батальйонів  та вшанували  пам'ять українців та громадян інших країн, які віддали своє життя за Україну.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.