3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Профорієнтація старшокласників

Автор: feanen від 13-02-2024, 13:33, переглядів: 89

0

Щоб вибір професії учнями був справді свідомим і вільним, необхідно враховувати принаймні три фактори: поінформованість про світ професій, знання своїх особистісних особливостей, уміння співвідносити особисті здібності, які вимагають професія і спеціальність. Профорієнтаційна робота сприяє професійному самовизначенню учнів, насамперед виявленню й розвитку їх нахилів і здібностей, формуванню мотивів вибору професії, професійних інтересів, моральних та інших якостей, важливих для майбутньої трудової діяльності та затребуваність професії у суспільстві.

Практичний психолог Якимчук Г.В. проводила з учнями 9-10-х класів анкетування та тестування учнів за методиками, що  призначені для виявлення переважаючих інтересів та нахилів учнів. Серед них «Анкета інтересів», «Диференційно-діагностичний опитувальник» Є. Клімова та тест «Формула темпераменту» А. Белова.

Для вивчення та поглиблення готовності школярів до вибору професії  у Центральноукраїнському науковому ліцеї-інтернаті проводяться різні психолого-педагогічні методи, які включають спостереження, анкетування, тестування, індивідуальні та групові бесіди, тренінги, проекти.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.