3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інвалідність - це не вирок

Автор: feanen від 6-12-2023, 13:05, переглядів: 95

0

В 11-В була проведена виховна година на тему: "Інвалідність - це не вирок". У заході взяли участь учні Ананьєв А. та Аніпченко А.. Як відомо, 3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, встановлений Генеральною асамблеєю ООН, вкотре нагадавши ліцеїстам про гуманність і милосердя, про обовʼязок суспільства перед інвалідами, що потребують захисту прав і підтримки, а також пояснили переваги суспільства, які вони отримують від участі людей з обмеженими можливостями у політичному, соціальному, економічному та культурному житті. Мета, заради якої був проголошений цей день - повне і рівноцінне дотримання прав людини і безперешкодна участь людей з обмеженими можливостями у житті суспільства. 

Подгорна Н. А. прочитала учням кілька фрагментів роману відомого автора Рубена Гальєго «Біле на чорному», де всі описані події були взяті із реального дитинства автора. Тут розповідається про виховання в російському дитбудинку часів застою, але попри весь жах описаного там життя сиріт-калік, твір виявився дивовижно життєствердним. Вкінці заходу учні прослухали музичний фрагмент Андреа Бочеллі, який був повністю сліпим, але це не зупинило його творити далі…

А також в цей день ліцеїсти мали змогу відвідати обласну бібліотеку для юнацтва ім. Є. Маланюка, де побачили тематичну виставку присвячену цій події та провели грунтовну розмову про людей з особливими потребами.

Але не будемо забувати про головне – найбільше, чого потребують такі люди – це наша увага та розуміння. Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислюватись над непростою долею людей з вадами здоров`я не тільки 3 грудня, а й протягом усього року не забувати про те, що поруч із нами живуть громадяни, які потребують нашої допомоги та уваги.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.