Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » 6 травня у 10-В класі було проведено урок доброти та милосердя на тему “Люди,які надихають”

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

6 травня у 10-В класі було проведено урок доброти та милосердя на тему “Люди,які надихають”

Автор: dend від 8-05-2021, 08:00, переглядів: 310

0

6 травня у 10-В класі було проведено урок доброти та милосердя на тему “Люди,які надихають”, присвячений Всесвітньому дню боротьби за права осіб із інвалідністю.

Мета – обговорити з учнями  сучасні проблеми інвалідів у суспільстві, виховувати почуття доброти, милосердя до людей з обмеженими можливостями.

Учень Ротань К. ознайомив учнів з біографією людей (Нік Вуйчич, Рубен Гальєго, Стівен Хокінг), які, не звертаючи на свої фізичні вади, змогли не лише стати успішними, але й власним оптимізмом підтримують тих, хто впав духом.

Історично склалося так, що в Радянському Союзі людей із обмеженими можливостями соромилися, їх намагалися не помічати,про них майже не писали. Тож у колишніх республіках СРСР, які ступили на шлях незалежного розвитку, тільки починають вчитися розуміти й сприймати належним чином осіб із інвалідністю, яких тільки в 2,5 мільйони.

На разі життя людей із обмеженими фізичними можливостями продовжує залишатися дуже складним. На жаль, у більшості випадків питаннями грошової допомоги, спец пересуванням, працевлаштуванням займаються волонтери. Ці проблеми не дають людям з інвалідністю можливості вести гідний,повноцінний спосіб життя. 

Наостанок, учні переглянули відеофільм “Цирк Метеликів”, який піднімає проблеми людей із вадами, та обговорено перспективи та можливі шляхи подолання, незручностей у житті цих людей.

Розповідь супроводжувалася змістовною презентацією.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.