3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Торгівля людьми. Протидія

Автор: feanen від 16-11-2023, 13:12, переглядів: 110

0

Торгівля людьми вважається сучасною формою рабства і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом. Світова спільнота намагається боротися з цим явищем, але, не зважаючи на увагу міжнародних організацій до зазначеної проблеми, торгівля людьми останніми роками набула надзвичайного поширення.

Саме через це, учням 10 – В класу був проведений виховний захід на дану тему. На ньому учні розглянули різні ситуації,які призводять до торгівлі людьми, проаналізували причино – наслідкові зв’язки, дії та методи боротьби з даною проблемою людства.

Торгівля дітьми може призвести до серйозних наслідків для них на все життя або навіть поставити під загрозу саме життя, завдаючи фізичну, психічну, духовну, моральну шкоду, включаючи загрозу ранньої вагітності, летальні пологи, запізнення фізичного та розумового розвитку, травми, фізичну інвалідність та хвороби статевих органів, у тому числі ВІЛ/СНІД. Не викликає сумніву факт, що потерпілі діти можуть бути соціально дезадаптовані, а процес реабілітації складним та травматичним для дитини, яка була продана. У деяких державах такі діти ризикують бути визнаними «злочинцями» після повернення або перед поверненням в рідну країну. Їх часто утримують у в’язницях чи «реабілітують» перед тим, як вислати додому.

Торгівля дітьми є багатоликою проблемою. Глобальний світовий ринок втягує мільйони дітей і дає багатомільйонні доларові прибутки, створюючи ситуації цілковитого порушення прав дітей на щасливе дитинство, на гідне, продуктивне та корисне життя.

Також дітям було надано такі номери: 

  1. Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації:   0 800 500 335 (386 з мобільного)
  2. Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.