3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

З днем народження, Кропивницький!

Автор: feanen від 19-09-2023, 17:00, переглядів: 150

0

16 вересня Кропивницький відсвяткував свій 269-й рік народження. Городяни звикли до того, що у день міста в різних куточках його центральної частини дуже людно. Дорослі й діти зупиняються, щоб послухати співаків та музикантів, ідуть на ярмарки, щоб купити смачну продукцію аграріїв області, відвідують книжкові виставки, виставки-продажі хенд-мейду дитячих колективів. А ввечері на площі Героїв Майдану обовʼязково відбувається великий концерт місцевих та запрошених виконавців – під щирі аплодисменти молодих містян, які співають і танцюють разом з артистами. Звичайно ж, наш ліцей також ніколи не залишався осторонь – хореографічні та вокальні номери, ярмарок, майстер-класи…

Зрозуміло, що цього року з міркувань безпеки заходи не анонсували. Свято відзначили акцією "Єднаймося заради Перемоги", врученням почесних відзнак, майстеркласами, благодійним ярмарком та музичними виступами у парку «Козачий острів». 

Учні обласних класів, які залишилися в ліцеї на вихідний, мали змогу відчути святкову, хоча й досить скромну атмосферу Дня міста. Після закінчення уроків бажаючі разом з Н. А. Подгорною  відвідали Козачий острів, який, наче підтверджуючи зміст своєї назви, перетворився на імпровізоване Козаче містечко. Ліцеїсти мали можливість поспостерігати за традиційними козацькими забавами, помилуватися предметами українського декоративно-ужиткового мистецтва, купити смаколики, зробити тематичну світлину у фотозонах. Але ж головною метою організаторів святкових заходів, звичайно ж, був збір коштів для наших військових – справа, яка є головною для будь-якого свідомого громадянина України, кому не байдужа доля Батьківщини.

Вечірнє місто 16-го вересня також мало святковий настрій. Поза сумнівом, цьому сприяла гарна погода – день був сонячний, теплий, красивий. А тому багато людей насолоджувалися подарунком бабиного літа – гуляли центром міста, слухали вуличних виконавців, заходили в кавʼярні. Звичайно ж, сумно було б провести такий чарівний вечір в кімнаті гуртожитку, особливо десятикласникам, які не встигли ще ознайомитися з визначними памʼятками Кропивницького. Тож усі бажаючі вийшли на імпровізовану екскурсію, запропоновану Т. В. Малявкіною. Учні отримали невеличку інформацію про історію заснування нашого міста, ознайомилися з військово-палацевим комплексом, у який так органічно вписався театр Марка Кропивницького. Далі прогулялися вулицею Театральною, милуючись її архітектурними перлинками. Останнім обʼєктом маленького краєзнавчого екскурсу стала Велика синагога і памʼятник євреям, яких знищили німецько-фашистські окупанти у період ІІ світової війни…  Можливо, ця маленька вечірня прогулянка у День міста стане поштовхом до вивчення памʼяток історії та культури як Кропивницького, так і різних куточків нашої області, з яких учні приїжджають навчатися у наш ліцей.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.