Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Річниця визволення українських земель від рашистської навали

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Річниця визволення українських земель від рашистської навали

Автор: feanen від 10-04-2023, 12:48, переглядів: 187

0

У 10-В класі була проведена тематична година: «Річниця визволення українських земель від рашистської навали». 

У заході брали участь Ананьєв Андрій та Копієвський Павло, які підготували змістовну презентацію та продемонстрували фрагменти відео з кадрами окупації та визволення міст.

Мета: ознайомити учнів з деталями повномасштабного вторгнення росії на територію незалежної та суверенної України й початком визволення захоплених територій. Кожен з нас повинен пам’ятати українських героїв, які боронять та гинуть за нашу землю, кожну невинну жертву, яку жорстоко та безжалісно було вбито, кожне місто, яке потерпіло від рашистів.

Разом з класним керівником учні розповіли про Бучу, Ірпінь, Гостомель та багато інших міст, які вдалося деокупувати нашими безстрашними ЗСУ. Наприкінці березня росіяни залишили Ірпінь та Бучу, 1 квітня туди зайшли ЗСУ, а за ними –українські та іноземні журналісти,екс-прем’єр-міністр Велико Британії Борис Джонсон, канцлер Німеччини Олаф Шольц…

В Бучі були знайдені перші масові захоронення, а саме могили, куди скидали і прикопували закатованих мирних жителів, і де ідентифікували останки 422 людей. Численні журналістські розслідування довели, що російські солдати розстрілювали людей за підозри в співпраці з українською армією, або і просто так. Вважається, що в передмістях Києва загинуло понад 1000 людей. 

 Жорсткі бої йшли за стратегічний аеропорт у Гостомелі.Місто стало однією з найгарячіших точок російсько-української війни. У результаті бомбардування було повністю знищено Ан-225 "Мрія" - найважчий авілайнер у світі. Також був пошкодженний АН-124 “Руслан”. 

 Коли наші героїчні ЗСУ звільнили північні регіони, відкрилася повна правда про те, що несе із собою росія : це катівні, розстріли, знущання, ґвалтування, мародерство….

Цивілізований світ впевнено став на бік України.Про це свідчить потужна підтримка нашої держави міжнародним співтовариством , а також визнання міжнародною спільнотою того факту, що сьогодні Україна стоїть на захисті єдиної, демократичної Європи, її цивілізованих цінностей.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.