Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » «Голодомор. Трагічні сторінки історії України».

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Голодомор. Трагічні сторінки історії України».

Автор: dend від 30-11-2022, 08:41, переглядів: 184

0

26 листопада в Україні та світі вшановують усіх, хто загинув внаслідок Голодомору 19932-1933 рр. Це був не просто голод, спричинений неврожаєм, а справжній геноцид українського народу. Число загиблих коливається від 7 до 10 млн етнічних українців.

Класний керівник Подгорна Н. А. нагадала учням, що означає Геноцид. Він був організований через занадто «вільні» думки українців, що ніколи не втрачали віру в майбутню незалежність своєї країни. Режим навмисно ліквідовував кращі селянські господарства. З України було вивезено 250 тисяч розкуркулених сімей. Майно яких розподілялось між більшовицькими активістами. Українська інтелігенція, свідоме селянство становили головну загрозу для комуністичного режиму. Влада впроваджує тотальну колективізацію, наслідками якої став початок голодомору, а непосильні хлібозаготівлі прирекли українське село на голод і смерть. Офіційно в країні відсутній голод. Деякі факти: в Умані за 13 днів березня 1933 року померло 282 особи, тобто, кожного дня – 21 людина.

В пам’ять про цей страшний злочин у 10-В класі було проведена тематична година «Голодомор 1932-1933 рр. Трагічні сторінки історії України». У заході взяла участь учениця класу Плющ Аліна, яка підготувала змістовну презентацію. Учні зробили висновок: те, що відбувається зараз на теренах нашої держави також є цілеспрямованим винищенням українців. росія і тепер не визнає своєї провини. Ми не маємо права забувати нашу історію. «Ті, хто не пам’ятає минулого, засуджені повторити його» - Джордж Сантаяна

Плющ Аліна

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.