3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Геноцид українського народу».

Автор: dend від 2-12-2021, 08:17, переглядів: 294

0

29 листопада в 11-В класі була проведена виховна година «Геноцид українського народу».

Голодомор…  Це був політично спланований і організовано проведений мор народу. Протягом одного лише 1933 року, року, коли не було війни, засухи, землетрусу, в муках голодної смерті сконали 7 мільйонів українців.

Під час виховної години учні ознайомились з деякими офіційними документами, перечитували статті і фрагменти книг дослідників, а особливо спогади тих, хто був свідком тієї трагедії і кому пощастило вижити. Постає виразна картина цілеспрямованого, масованого винищення народу. І робила це своя влада. Москва натискала, вимагаючи нових і нових «червоних валок». Широкі постанови і стислі телеграми схожі на фронтові директиви: будь-якою ціною забирайте в народу хліб!

Руйнування звичного  укладу селянського життя в Україні почалося з утворення «колективних господарств» - колгоспів. Розпочалося фізичне винищення українського селянства, його найкращої, працьовитої частини. Під час «суцільної колективізації» селяни втратили не тільки землю, всі засоби виробництва, а й всі стимули до праці.

На села були направлені загони з чітко визначеними непосильними планами хлібозаготівель, які й прирекли українське село га голод, а відтак – і на смерть.

Наостанок, учні переглянули фрагменти відеофільму «Свіча Джеймса Мейса» та фільму – монологу «Долі»

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.