Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Відеолекція «Від аматорського гуртка – до української професійної трупи»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Відеолекція «Від аматорського гуртка – до української професійної трупи»

Автор: dend від 14-11-2022, 17:07, переглядів: 175

0

04.11.2022 у форматі zoom-конференції відбулася  відеолекція «Від аматорського гуртка – до української професійної трупи», яку для учнів 10-В обласного класу Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату проводила науковий співробітник Літературно-меморіального музею І. Карпенка-Карого Тетяна Ревва. Учні зацікавлено прослухали лекцію про становлення українського професійного театру, про його засновника М. Кропивницького. Розповідь супроводжувалась відеорядом світлин минулого та сьогодення.

Наостанок, класний керівник Подгорна Н. А. розказала, про деякі цікаві факти з  життя та творчості українського композитора, поета-перекладача П. Ніщинського, «Вечорниці» якого вперше були презентовано на сцені громадського зібрання м. Єлисаветграда у 1875 році. У прем’єрі брали участь доньки П. Ніщинського, М. Кропивницький, І.Тобілевич, М. Тобілевич та ін. «Саме постановка «Вечорниць» сприяла створенню українського професійного театру».

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.