3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«5 хвилин з мистецтвом»

Автор: dend від 23-09-2022, 15:35, переглядів: 195

0

19 вересня у 10-В класі була проведена інформаційно-тематична година з циклу «5 хвилин з мистецтвом». Мета: виховання людини-громадянина та розвиток художніх та естетичних смаків.

Учні отримали завдання прослухати композиції і визначити характер музики та її творця. Представлені твори увертюра «Коріолан» та 5 симфонія вразили ліцеїстів своєю експресивністю, пристрастю та трагізмом. А коли на екрані з’явився портрет композитора, всі зрозуміли про кого йде мова: твердий погляд, роздвоєне підборіддя, стиснуті губи, непокірне волосся. Так, це відомий німецький композитор Л. Бетховен.

І портрет Л. Бетховена, і його музика мають багато спільного: композиції «Коріолан» та перша частина 5 симфонії розповідають про тернистий та непростий життєвий шлях митця. Так, Л. Бетховена протягом життя спіткала не одна невдача та розчарування.

Клас дізнався про деякі факти з життєпису композитора. Наприклад батько з дитинства хотів зробити з нього другого Моцарта, навчаючи сина гри на скрипці та клавесині. Бетховен ніколи не знімав капелюх перед вельможами і ніколи не прихилявся перед ними, навіть зустрівши свиту імператриці, він злегка доторкнувся до нього, просто проходячи повз. Повністю втративши слух, життєрадісний композитор вмить пропав, перетворившись на похмуру та виснажену людину. Після цього у нього почали з’являтися думки про самогубство і єдине, що врятувало – це була музика, яку він творив.

Його творчим та життєвим кредо була боротьба за справедливість та рівність у суспільстві, у сучасному світі, коли Україна виборює свою незалежність та свободу, музика Бетховена як ніколи є актуальною.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.