Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична година «Книжки незалежної України»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична година «Книжки незалежної України»

Автор: dend від 28-05-2022, 10:50, переглядів: 323

0

26.05.2022 в 11-В була проведена тематична година «Книжки незалежної України». Мета: ознайомити учнів з сучасною українською літературою, прищеплювати художні смаки, формувати світогляд.

Вихователь Подгорна Н. А. ознайомила з добіркою книг сучасної української літератури, дала коротку анотацію кожній з них, прочитала уривки з книг Люко Дашвар «Село не люди». «На запах м’яса», «Мати все».

Книги авторки найбільше читають в Україні. Вони здобувають премії та дипломи престижних літературних конкурсів: «Коронація слова», «Книга року».

Про життя Львова під час Другої світової війни розповідає Ю. Винничук у романі «Танго смерті». Андрій Любка, сучасний український письменник романіст, про книгу Ю. Винничука написав: «.. з його (роману) появою маємо тепер українського Умберто Еко та ще й нотками Борхеса». В книжці викладені «..цілі сторінки енциклопедичних знань та переказів..». Сюжет утримує увагу читача від початку і до кінця твору. Цей роман відзначено премією Книга року Бі-Бі-Сі за 2012 рік.

Учень Савченко Сергій поділився враженнями від нещодавно відкритої для себе особистості П. Болбочана та прочитаної книги про нього. Мова йде про книгу Й. Струцюка «Отаман Болбочан та інші». П. Болбочан -  український військовий діяч, полковник армії УНР, очільник Кримської операції проти більшовиків з метою встановлення на півострові української влади. Учень наголосив, що  Болбочан, на думку істориків та дослідників, найбільш недооцінений українською історією. Полковник Болбочан був єдиним  переконаним антикомуністом серед еліти УНР, «хворої на соціал-демократію, що і призвело до його трагічної загибелі». Розповіді підтримувалися змістовними презентаціями.

Учениця класу Вільховецька зробила анонс книги А. Кокотюхи «Червоний». Ця книга про події в Україні після Другої світової війни, події, які розгортаються на території Західної України у час, коли там діяли повстанські угрупування, а також про радянські концтабори у Сибіру. «Швидко читати, але довго думати..», - так написала в резензії на книгу

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.