Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » В. Медвідь – український письменник, лауреат Національної премії імені Т. Шевченка

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

В. Медвідь – український письменник, лауреат Національної премії імені Т. Шевченка

Автор: dend від 27-02-2021, 08:03, переглядів: 370

0

23 лютого в 10-В класі було проведено інформаційну годину  на тему: “ В. Медвідь – український письменник, лауреат Національної премії імені Т. Шевченка”, присвячену 70-річчю від дня народження митця.

Учениця класу Даолатзай В. розказала про заснування Республіканської премії постановою Ради Міністрів УРСР від 20 травня 1961 року. Нині це  державна нагорода України, найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва. «Національна премія встановлена для нагородження за найвидатніші твори літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики, які є вершиним духовним надбанням українського народу, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість і самобутність, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.»

Лауреатом цієї премії є В’ячеслав Григорович Медвідь, який народився 22 лютого 1951р в селі Кодня на Житомирщині. Літературна кар’єра В’ячеслава Медвідя розпочалась у шостому класі школи. Перші його поезії, нариси, етюди друкувалися в районній газеті «Зоря комунізму» у 1967–1968 роках. Автор книжки оповідань «Розмова» (1981), книжки прози «Заманка» (1984), романів «Таємне сватання» (1987), «Збирачі каміння» (1989), «Кров на соломі» (2001), книжок прози «Льох» (2000), «Лови» (2005), щоденників, есеїв та інше. Членом Спілки письменників України став у 1982 році. За роман «Кров по соломі» був відзначений Національною премією України ім. Т. Г. Шевченка та премією імені Євгена Бачинського (США) у 2003 році.

Наостанок, вихователь Подгорна Н. А. зачитала уривки з твору «Кров на соломі»

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.