Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година пам'яті " Чорнобиль немає минулого"

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година пам'яті " Чорнобиль немає минулого"

Автор: dend від 26-04-2022, 14:32, переглядів: 324

0

26 квітня 2022 року виповнюється 36 років з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, яка вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики техногенною катастрофою. Під час години пам'яті " Чорнобиль немає минулого", яку було проведено 26.04.22 року в 10-В класі, ліцеїсти зазначили, що дуже важливо для України, для світу, для ліквідаторів та для постраждалих від Чорнобильської катастрофи пам’ятати цю сумну дату в нашій історії.
Слід зазначити, що в Україні від Чорнобильської аварії постраждали 1 млн 769 тис осіб. З них 188 тис – це ліквідатори катастрофи на ЧАЕС, 1 млн 588 тис потерпілі та близько 2,5 тис люди, які брали участь у ліквідації наслідків аварій.
Дякуємо за подвиг, і вічна память героям, що віддали своє життя у боротьбі з цією техногенною катастрофою!
І памятаймо, що людське життя – безцінне, і будь-які експерименти та наукові впровадження перш за все мають бути безпечними для людства, для нашого майбутнього, для життя на планеті Земля.
Гіркі чорнобильські дзвони не змовкають вже 36 років. Ніхто не змирився з цією датою, ніхто не звикся з нею – ні в Україні, ані в цілому світі. Тривожні дзвони чорнобильської біди застерігають, нагадують.edited 12:39

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.