3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Круглий стіл у 11-Г класі

Автор: Oleksandra від 28-04-2017, 10:43, переглядів: 930

0

«Чи знаєш ти, світе

Як сиво ридає полин,

Як тяжко, як тужно

Моєму народу болить!..»

(Б.Олійник).

27 квітня в 11-Г класі відбувся круглий стіл на тему: «Чорнобильський привид».

Учні були поділені на підгрупи і представляли різні організації. На зборах були присутні історики, письменники, представники ЗМІ. Кожна організація ознайомила учасників круглого столу з історією чорнобильської катастрофи, свідченнями очевидців і літературними творами на цю тематику.

Зокрема, група істориків зазначала, що 26 квітня 1986 року є чорною та гіркою датою в історії людства. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи, за 110 км. від столиці України, сталася аварія, яку обґрунтовано вважають найбільшою в світі техногенною й екологічною катастрофою.

Група представників ЗМІ розповідала, що першими удар атомної стихії на себе прийняли працівники воєнізованої пожежної частини атомної станції. Вони першими опинилися у самому пеклі смертельної радіації. Це було рівнозначно самогубству. Їх було 50 – молодих, дужих пожежників. Усі до одного вони з честю виконали свій службовий і громадянський обов'язок.

Було зазначено, що з ліквідацією аварії, біда для України не вщухла. Страшною радіацією було заражено землю, воду, повітря на великій території. Радіоактивною чорнобильською хмарою зачепило Білорусь, Росію, окремі райони Кавказу, Сибіру, Середньої Азії, майже всі країни Західної Європи. Кажуть, що Чорнобиль викинув багато Хіросім.

Журналісти навели статистичні дані: від наслідків аварії на ЧАЕС померло 200 тисяч людей. Це не рахуючи тих,  хто помер від таких хвороб, як рак, цукровий діабет, серцеві хвороби, рівень захворюваності на які підвищився у 100 разів. У державі народилося 14 000 неповноцінних дітей, близько 70% від народження мають ті чи інші відхилення у здоров'ї. Збільшилася кількість психічних і онкологічних захворювань серед наступного покоління.

Завершили засідання круглого столу письменники, які прочитали поезії, присвячені трагедії на ЧАЕС, зокрема, поезії І.Драча, Л.Костенко, І.Світличного.

Редколегія 11-Г класу

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.