Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » 17-18 лютого назавжди увійдуть в історію України як ДНІ ПАМ’ЯТІ ПОЛЕГЛИХ В БОЯХ ЗА УКРАЇНСЬКЕ МІСТО ДЕБАЛЬЦЕВЕ...

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

17-18 лютого назавжди увійдуть в історію України як ДНІ ПАМ’ЯТІ ПОЛЕГЛИХ В БОЯХ ЗА УКРАЇНСЬКЕ МІСТО ДЕБАЛЬЦЕВЕ...

Автор: dend від 17-02-2022, 07:00, переглядів: 221

0

17 лютого в 11-Г класі був проведений захід до Дня пам’яті полеглих в боях за українське місто Дебальцеве. Учні ознайомилися з інформацією щодо подій на цих територіях, також переглянули інтерв’ю очевидців.

17 лютого 2015 року розпочався вихід українських військ з Дебальцеве.Бої за Дебальцівський плацдарм - одне з найбільших військових операцій на Донбасі. З усіх боків у ньому взяли участь тисячі бійців (ЗСУ, СБУ, МВС – міліції), сотні одиниць техніки й артилерії.

Активний наступ на околиці Дебальцевого окупанти почали 25 січня. Штурм проходив за безпосередньої участі кадрових російських військових - до восьми батальйонних тактичних груп та артилерійських дивізій Збройних сил РФ.

Героями цих жахливих боїв також були місцеві Кропивницького району. Цими хлопцями були Олександр Коріньков і Сергій Глондар, які, як і більшість зі складу групи, того дня потрапили до полону, де провели п'ять років і повернулись до Кропивницького лише 14 лютого 2020. Бутусов загинув внаслідок отриманих поранень.

Памʹятаємо героїв!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.