3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Бої за Дебальцеве»

Автор: dend від 19-02-2021, 13:09, переглядів: 403

0

17-го лютого у 10-В класі була проведена інформаційна година «Бої за Дебальцеве». Дебальцеве -  місто у Горлівському районі Донецької області, з важливим залізничним вузлом, який лежить на перехресті двох автошляхів міжнародного значення. Проте 2015 року ця місцевість зазнала страшних подій.

Цей рік став періодом запеклого збройного конфлікту, розпочатий російськими загонами, які вторглися у квітні 2014 року на територію українського Донбасу. Активний наступ армійських корпусів «ДНР» і «ЛНР» на Дебальцеве почався після падіння Донецького аеропорту.

21 січня 2015 р. українські вояки під командуванням старшого лейтенанта Романа Жованика на опорному пункті «Олексій» («Льоха») під селом Санжарівка зупинили наступ армійського корпусу ЗС РФ і розгромили її.  Цей бій став першою значною битвою у зимовій Дебальцевській операції.

Протягом 26-29 січня українські сили відбивали атаки бойовиків, внаслідок чого зуміли тимчасово призупинити наступ. Проте  31 січня сили АТО втратили Вуглегірськ, а за кілька днів - і село Логвинове, біля якого проходила траса з Дебальцевого на Артемівськ, так звана «дорога життя», основний шлях забезпечення української групи військ.

15 лютого сторони підписали «Мінськ-2» і домовилися про повне перемир'я. За спогадами українських бійців, протрималося воно лише 8 хвилин.

За час боїв у Дебальцевому у січні-лютому 2015 року загинуло близько 200 українських бійців з різних підрозділів.

Класний керівник Подгорна Н. А. розповіла про долю спецназівця бійця 3-го полку Вадима Довгорука. Учні переглянули відео про події під Дебальцевим, нагадали один одному про ці страшні події та вшанували пам‘ять загиблих.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.