Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична година на тему "Видатні художники України.Олег Шупляк"

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична година на тему "Видатні художники України.Олег Шупляк"

Автор: dend від 16-12-2021, 17:33, переглядів: 362

0

15 грудня в 11-в класі була проведена інформаційно - тематична година на тему "Видатні художники України.Олег Шупляк".

Мета : ознайомити учнів з українським художником-авангардистом 21 століття.

Оптичні ілюзії – прийом, який нерідко застосовується в сучасному живописі. Саме такий метод використовує у своїх роботах Олег Шупляк. Картини художника містять подвійне значення. І не треба їхати за кордон, щоб подивитися на обличчя, яке ховається в намальованих гілках, або прочитати слова на стіні, складені з розкиданих хаотично штрихів.

Художник з міста Бережани на Тернопільщині називає свої картини з подвійним змістом – «двовзорами». Свою першу картину з прихованим портретом написав у 1992 році. З того часу він зображує на своїх «двовзорах» багатьох видатних людей цього світу. Серед них – С.Далі, І.Ньютон, П.Сезанн, Т.Шевченко, М.Булгаков та ін.

Український художник бере участь в зарубіжних виставках сучасного живопису:  в Нью-Йорку та  Ноттінгемі.  Його дуже високо цінують в Україні, запрошуючи з експозиціями та майстер-класами в галереї сучасного мистецтва. Шупляк є одним з членів Національної спілки художників України. У 2014 року митець отримав  премію ім. Михайла Бойчука.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.