3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«100 геніїв сучасності. Іван Марчук»

Автор: dend від 24-05-2021, 08:39, переглядів: 348

0 В 10-В класі була проведена інформаційно-тематична година на тему"Сто геніїв сучасності. Іван Марчук", присвячена 85-річчю з днянародження митця.
Мета заходу: ознайомити учнів з особистістю та роботами видатного українськогохудожника, лауреата Шевченківської премії Івана Марчука.
Вільховецька Наталія підготувала презентацію про творчість та життєвий шляхгенія, який, будучи у вимушеній еміграції з кінця 1980-х по 2011 р., нелише не полишив малювання, а й здобув визнання на чужині.
Іван Марчук — один із найяскравіших представників плеяди українськиххудожників, які за радянських часів мали сміливість заперечувати канонисоцреалізму, нав’язувані владою.
Художник працює у власній техніці пльонтанізму – це дрібні переплетені(запльонтані) лінії, які зливаються в неймовірно деталізовані, окресленіобрази.
Митець провів понад 150 персональних і близько 50 колективних виставок. Йогодоробок налічує близько 5000 творів, половина з яких зараз є за межами Українияк подарунки та мистецькі візитівки.
Сьогодні картини Івана Марчука вражають мистецтвознавців Європи, Америки,Австралії, йому пропонують виставлятися в найкращих залах світу, і це все напротивагу минулому гонінню та переслідуванню в Україні.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.