Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Мистецтво України років Незалежності: музика і кіно (11-Б)

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Мистецтво України років Незалежності: музика і кіно (11-Б)

Автор: dend від 2-09-2021, 08:05, переглядів: 374

0

Щоб зрозуміти будь-який народ: його ментальність, прагнення, риси національного характеру – необхідно знатися на його мистецтві. Найбільш затребуваними видами мистецтва, без яких складно уявити життя сучасної людини, поза сумнівом є музика та кіно.

Майже всі учні 11-Б класу, розділившись на групи, підготували повідомлення про сучасних українських музичних виконавців, творчість яких, на їх думку, важлива: Кузьма Скрябін, «Антитіла!, «Go_A», «Moonzoo», «Tvorchi», «Тінь сонця», Христина Соловей. Присутні на уроці мали можливість дізнатися про історію створення музичних гуртів, їх перші кроки до популярності, прослухати уривки їх виступів та зрозуміти характер творчості.

Найяскравіші імена та явища українського кіно останніх 30 років були представлені вихователем класу. Мова йшла про таких легендарних українських кінематографістів, як Кіра Муратова та Юрій Іллєнко – за зазначений період були відзняті їх останні роботи. Далі обговорювалися роботи молодшого покоління режисерів, які стали явищами не лише українського кінематографу, а були відзначені й на міжнародних кінофестивалях: О. Санін «Поводир», С. Мокрицький «Незламна», А. Стеїтаблаєв «Хайтарма» й «Кіборги», Т. Ткаченко «Чорний ворон», М. Слабошпицький «Плем’я». Однозначно, часу вистачило лише на коротку інформацію про фільми, а тому обговорення їх з переглядом уривків обов’язково буде продовжено.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.