Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Концерт камерного оркестру “Концертіно”

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Концерт камерного оркестру “Концертіно”

Автор: dend від 20-02-2021, 09:16, переглядів: 421

0

16.02.2021 року учні Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату відвідали концерт камерного оркестру “Концертіно” Кіровоградської обласної філармонії.

Під час перегляду програми ліцеїсти зазначили, що яскравий виступ “Концертіно” не дає глядачеві занудьгувати, адже окрім класичних і спокійних композицій, оркестр представляє енергійні та бадьорі мелодії А. Шнітке, Л. Андерсона, Й. Штрауса.

Ціковаю і несподіваною стає поява на сцені Олександра Безая – співака, лауреата всеукраїнських і міжнародних конкурсів, який протягом останніх років співпрацює з “Концертіно”. Харизматичний співак дарує присутнім зали чудове виконання музичних творів.

Після концерту учні ліцею ділилися своїми надзвичайними враженнями щодо виступу «Концетіно» і згадували слова художнього керівника оркестру, заслуженого діяча мистецтв України Хилобокової Наталії Юріївни: «Якщо ми не будемо грати класичну музику і виховувати на прикладі цієї вічної теми людей, і особливо молодь– то як же ми можемо врятувати світ? Для цього нам треба говорити, а говорити ми можемо за допомогою своїх музичних інструментів. Маємо дивовижну професію, чарівну спеціальність…

Музика – це 5 ліній нотного стану і 7 нот – а скільки див можна  створили, поєднуючи та комбінуючи ці звуки!!! І кожний композитор вміє робити це по різному. Я завжди думаю про це. Музика – це своєрідний шифр. За кожною нотою. І треба вміти розшифрувати, треба відчути, зрозуміти цей матеріал та вміти донести його нюанси до слухача. Тому що йдеться про велику силу – класичну музику»

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.