3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

День Гідності та Свободи

Автор: dend від 25-11-2019, 08:07, переглядів: 550

0

У четвер, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи, започаткований указом президента від 13 листопада 2014 року. Це свято відзначається на честь початку двох революцій – Помаранчевої у 2004 році та Гідності у 2013 році. День Гідності та Свободи є наступником Дня Свободи, що відзначався 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005-2011 роках, поки його не скасував президент Віктор Янукович.

Мирні зібрання студентства перетворилися в масові мітинги з палаючими шинами, «коктейлями Молотова» і бруківкою, що стала зброєю в руках протестувальників. На відміну від подій Помаранчевої революції, відстоюючи гідність та свободу, під час акцій протесту загинули 106 українців і ще понад 2 тис. отримали поранення.

Учням 11–Г класу були показані фрагменти фільму «Зима в огні» (2015) в якому були відображені всі головні і трагічні моменти протистояння. С подальшим обговоренням побаченого на екрані. Даний захід був проведений для вшанування пам’яті загиблих та відзначення знакових для українців подій.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.