Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година спілкування: «Перший космонавт планети»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування: «Перший космонавт планети»

Автор: dend від 18-04-2019, 09:09, переглядів: 594

0

09.04.2019 року в 11-В класі відбулася година спілкування «Перший космонавт планети», присвячена подіям 12 квітня 1961 року, коли радянський космонавт Юрій Гагарін першим в історії людства здійснив політ у космос.

Під час заходу діти згадали історичні факти про те, Радянський Союз дуже поспішав відправити першого космонавта. Адже, за даними розвідки, американці планували здійснити свій запуск 20-го квітня. Саме тому ракета "Восток" була далекою від ідеалу. Генеральний конструктор Корольов знав, що вона полетить, але от чи повернеться на Землю – 100% гарантії не було.

12 квітня старший лейтенант Юрій Гагарін піднявся на борт ракетоносія Восток-1, пристібнувся, провів передстартову перевірку і сказав своє знамените "Поехали!". На орбіті Гагарін провів кілька простих експериментів: поїв, попив, написав олівцем записку. Здійснивши один виток навколо Землі, ракета почала процедуру приземлення.

Через недосконалість конструкції літального апарата Гагарін ледве не загинув. Автоматика відмовила, і різні відсіки корабля не були розділені. Чудом виявилося те, що відділення модуля з Гагаріним від основного носія відбулося в атмосфері. Потім космонавт розповідав, що при поверненні на землю йому стало по справжньому страшно. Адже від тертя об атмосферу загорівся метал рятувальної капсули, а по ілюмінаторах почав текти рідкий метал.

Гагарін між тим зміг успішно приземлитися. Першими людьми, які зустріли його на землі, стали дружина місцевого лісника та її онучка. Потім Гагаріна забрали в Москву. Саме тоді почався тріумф першого радянського космонавта та СРСР як першої космічної держави світу.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.