Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » «Насильство в сім’ї: як захиститися?»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Насильство в сім’ї: як захиститися?»

Автор: dend від 12-10-2018, 13:33, переглядів: 704

0

Проблема насильства над дітьми є досить гострою та актуальною. Ця проблема небезпечна насамперед тим, що від неї страждають діти, страждають не лише від насильства по відношенню до себе, а й спостерігаючи за насильством у своїй сім'ї, вони в майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя. Саме питання насильства в сім’ї обговорили учні 11-В класу під час проведення години спілкування «Насильство в сім’ї: як захиститися?».

Обговорюючи тему заходу учні зазначили, що найчастіше насильство над дітьми проявляється в сім’ї. Найбільш розповсюдженими причинами жорстокого поводження з дітьми є: негативні моральні якості батьків, злидні сім’ї, конфлікти між батьками, асоціальний спосіб поведінки батьків, незадоволеність батьками власним соціальним станом, життєвими невдачами. Жорстокість може бути проявом психічного захворювання батьків чи інших кривдників.

Велику роль в розповсюдженні жорстокості до дітей відіграє необізнаність батьків або осіб, що їх замінюють, про те, які заходи впливу неприпустимі по відношенню до дитини, нерозуміння, що не кожне покарання іде їй на користь. Не менш важливе значення має також низький рівень правової культури населення, недостатні знання законодавчих норм, що охороняють права дитини та гарантують покарання насильників. В тому числі, за порушення основних прав людини та дитини.

Діти, які зазнали приниження і наруги, як правило, стають носіями агресії, сповідують культ сили. Найбільш типовими наслідками такої ситуації стають скарги батьків чи вчителів на поведінку дітей: бійки, конфлікти з оточуючими, низька шкільна успішність, замкненість тощо.

Подолання такого негативного явища як насильство над дітьми  можливе лише за умови об'єднання зусиль державних органів та установ,  громадських організацій та кожного громадянина. І кожен з нас має сказати "Ні!" насильству над дітьми у власній родині. Сім'я - це саме те місце, яке має бути затишком, місцем безпеки і комфорту для дітей у нашому досить бурхливому світі, місцем, де тебе їх зрозуміють і будуть поважати, де вони зможуть нікого не боятися і почувати себе в безпеці.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.