Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Екскурсія 10-Г класу до художньо-меморіальний музей О. О. Осмьоркіна

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Екскурсія 10-Г класу до художньо-меморіальний музей О. О. Осмьоркіна

Автор: dend від 9-10-2017, 10:59, переглядів: 1 078

0

5 жовтня учні 10-Г класу відвідали художньо-меморіальний музей О. О. Осмьоркіна, присвячений життю і творчості російського і українського живописця Олександра Олександровича Осмьоркіна.

Будинок, у якому розташований музей, побуданий за проектом його дядька -  Якова Паученка.

Від екскурсовода учні дізналися про те, що першим наставником малювання юного Олександра став український художник-передвижник Ф. Козачинський, що викладав у рисувальних класах при Єлисаветградському земському реальному училищі. Далі навчається у Петербурзі, Києві, Москві, спілкується з багатьма відомими людьми того часу: А.Ахматовою, С.Єсеніним, О.Мандельштамом, П.Кончаловським тощо.

Працює у стилі модерн, значного впливу на його творчість мав імпресіонізм, кубізм. Але за доби СРСР його творчість зазнала змін. З’являються картини у стилі соцреалізму. Але справжній митець не може працювати «під дудку». Тому з часом його роботи вилучаються, відбувається суд, який забороняє викладати й писати картини.

Така вдача не могла не залишити сліду, тому скоро тяжка хвороба забрала життя художника.

Разом із історією життя і творчості учні дізналися багато цікавого з історії, починаючи від царської доби аж до смерті митця у 1953 році.

Творча спадщина майстра — понад 700 творів живопису, графіки, театральних декорацій, що знаходяться в Третьяковській галереї, Музеї образотворчих мистецтв ім. О. С. Пушкіна, Російському музеї (Санкт-Петербург), Київській картинній галереї, у художніх музеях України, Росії, Литви, Казахстану, Азербайджану, приватних колекціях.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.