Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Восьмикласники провели відкриту лінійку «У вихорі танцю»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Восьмикласники провели відкриту лінійку «У вихорі танцю»

Автор: Joker_13 від 3-05-2017, 14:41, переглядів: 939

0

29 квітня 2017 року відбулася лінійка, присвячена Міжнародному дню танцю. Учні 8 класу розповіли про розвиток балету у Франції, його зародження в Україні та на Кіровоградщині.

Восьмикласники пригадали цікаві факти із життя людей, пов’язаних із танцем: Новера, Верховинця, Кривохижі та інших талановитих хореографів.

Згадали також гімназисти і про нашу столицю танцю, багату на хореографічні колективи. Ансамблі Кіровоградщини – «Ятрань», «Пролісок», «Росинка», «Форсаж» та інші – є не лише носіями танцювальних традицій нашого краю, а й примножувачами, популяризаторами та творцями нової історії краю. Підтвердженням цьому є нагороди, привезені в різні часи, з різних конкурсів і з різних континентів. Саме у нас, на хуторі «Надії», створено перший та єдиний в Україні музей історії українського хореографічного мистецтва. Цікавий матеріал учні підтверджували фрагментами танцювальних номерів різних колективів. Звісно, гімназисти, які живуть у цій стихії, мають право називати цей день своїм професійним святом.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.