Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Урок пам’яті «Чорнобиль не має минулого часу» в 11-Б класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Урок пам’яті «Чорнобиль не має минулого часу» в 11-Б класі

Автор: dend від 28-04-2017, 16:13, переглядів: 1 100

0

26 квітня в 11-Б класі було проведено урок пам’яті «Чорнобиль не має минулого часу», з метою згадати про трагедію віку — вибух на ЧАЕС, поглибити знання учнів про неї, визначити негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища та здоров’я населення. 

Чорнобиль… Мертва зона… Сьогодні такі слова гірким болем відлунюються у наших серцях. Про жахливу подію важко згадувати, страх проймає душу при згадці про мільйони загиблих людей, особливо молодих, які помирають повільно, але в тяжких муках. Ще багато століть ця трагедія буде нагадувати про себе вадами у новонароджених.

Під час виховного заходу лунали сумні мелодії, транслювалась мультимедійна презентація з відеороликами про Чорнобильську АЕС, учні розповідали вірші, цитували спогади очевидців страшної трагедії.

Перед присутніми виступили Ігор Мандрика та Григорій Хоменко, які поділилися болючими спогадами про участь у ліквідації наслідків аварії, а також наголосили на неоціненному внеску у перемогу над «мирним атомом» олександрійських вертолітників.

Всі присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Хочеться додати, що урятований світ — найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин… Хоч минуло 30 років з того трагічного дня, наслідки Чорнобильської трагедії відчуваються сьогодні. Ми, нинішнє покоління, повинні робити все можливе, щоб зберегти своє життя і життя майбутніх поколінь: дбати про чистоту землі, насаджувати дерева, прикрашувати землю квітами, травами, не забруднювати ріки, ставки та джерела, і ніколи не допустити такої страшної трагедії.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.