Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична лінійка «Віктор Михайлович Глушков – учений, що випередив час»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична лінійка «Віктор Михайлович Глушков – учений, що випередив час»

Автор: dend від 29-11-2016, 15:17, переглядів: 1 132

0

«Учений, що випередив час». Так сказали нащадки про Віктора Глушкова, - українського винахідника, професора, доктора наук, академіка, якому було присвячено тематичну лінійку «Віктор Михайлович Глушков – учений, що випередив час». Метою заходу було ознайомити учнів із життям науковця та наголосити на тому, яке значення для української математики і кібернетики, поширення математичних знань в Україні і у світі мав Віктор Михайлович.

У процесі пошуково-дослідницької роботи учнями були виявлені факти про те, що Віктор Михайлович з раннього дитинства був дуже допитливим, завжди прагнув до знань. Навіть війна та тавро «перебував в окупації» не завадили Глушкову до останніх днів свого життя займатися наукою та винахідництвом. В. М. Глушков багато уваги приділяв розробці ідеї “мозкоподібних” структур ЕОМ, за якими йому вбачалися у майбутньому надзвичайні можливості.

Учнів вразив той факт, що Віктор Михайлович був людиною могутнього інтелекту і одночасно скромним, інтелігентним, чуйним, невибагливим у побуті. Дуже любив поезію, багато знав напам’ять.

Логічним і яскравим доповненням заходу стала презентація, що містила фрагменти фільмів про Віктора Глушкова. Присутні мали можливість не тільки побачити конкретні винаходи та розробки вченого, а й почути його голос.

Зараз ми не можемо уявити своє життя без комп’ютера, планшета чи телефону. Але інколи ми забуваємо, що зробили їх незвичайні люди, такі як Віктор Михайлович Глушков.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.