3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна година у 11-В класі

Автор: Французан від 25-09-2015, 11:07, переглядів: 1 200

0 Інформаційна година у 11-В класі

У 11-В класі проведено інформаційну годину, присвячену Міжнародному дню пам’яті жертв фашизму. З інформації Чабанюк Тетяни учні дізналися про знищення єврейського населення у роки Другої світової війни, зокрема, у Голованівському та Гайворонському районах Кіровоградської області. Під час заходу був зачитаний лист Ріви Ташлицької (Віри Левицької), яка проживає у США, до своїх земляків. Дівчинкою вона врятувалася від розстрілу єврейського населення, який відбувся у с. Хащуватому Гайворонського району у лютому 1942 року. Під час цих трагічних подій було знищено близько 1000 громадян єврейської національності, серед них - 376 дітей.

Наприкінці 1941 року у деяких райцентрах нацисти виокремили деякі квартали, створивши з них єврейські гетто та нелюдські умови для проживання людей та дітей.

В селі Торговиця Підвисоцького району на весні 1942 року було розстріляно 27 єврейських родин, а їхнє майно розподілили між собою німецькі солдати. У Вільшанському районі на хуторі Костиковому нацисти та поліцаї знищили 86 євреїв включно з 18 дітьми. Найбільші розстріли відбувалися біля урочища Воловика ( загинуло 900 місцевих жителів, але прізвища всіх вбитих ще не встановлено) та в дитячому будинку у с. Липовеньки Голованівського району, де було розстріляно 36 його вихованців.

За даними музею «Євреї Єлисаветграда» на території Кіровоградської області у роки німецької окупації було знищено 22745 євреїв.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.