Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година спілкування у 10-В класі «Фредерік Шопен»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування у 10-В класі «Фредерік Шопен»

Автор: Французан від 31-03-2015, 14:36, переглядів: 1 160

0 Година спілкування у 10-В класі «Фредерік Шопен»

У 10-В класі проведено годинуспілкування, присвячену 205-річчю від дня народження класика польської музики, піаніста – Фредеріка Шопена. Його ім’я стоїть поряд з іменами таких геніальних музикантів, як Бах, Моцарт, Бетховен, Чайковський.

З розповіді учениць Ігнатьєвої Л. та Іванової О., ми дізналися, що Фредерік Шопен народився 1810р. в сім`ї домашнього вчителя графських дітей. Навчатися музики він почав з шести років у чеського піаніста Войцеха Живного. Його успіхи були настільки виразні, що його вчитель Ельснер написав: «Безперечно, музичний геній». Відбиток на його творчість наклала вимушена відірваність від Батьківщини у зв`язку з польським повстанням 1830-х рр. Все свідоме життя композитор прожив у Франції. Помер Шопен у розквіті си 1849 року. За бажанням самого Фредеріка його серце перевезено до Варшави та замуроване в одному з костьолів Варшави.

Шопен любив польські танцювальні жанри, і вони посідають значне місце у творчості композитора. Мазурки Шопена не тільки національний танець, вони є своєрідними патріотичними поемами. Полонези пов`язані з героїчним минулим польського народу. Балади написані під враженням поем польського поета А. Міцкевича, вони відтворюють легендарні теми народного епосу.

Творчість Шопена – новатора в музиці – вплинула на багатьох його сучасників і на наступні покоління європейських композиторів.

В кінці бесіди учні прослухали та обговорили «Полонез ля мажор», «Експромт», «Етюд №10», вальси.


Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.