Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » «Остап Вишня. Могутній та рідкісний талант гумориста»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Остап Вишня. Могутній та рідкісний талант гумориста»

Автор: Joker_13 від 21-11-2014, 15:28, переглядів: 1 636

0
«Остап Вишня. Могутній та рідкісний талант гумориста»З нагоди  125-ої річниці з дня народження відомого українського письменника, новеліста, класика сатиричної прози ХХ століття, громадського діяча Остапа Вишні 20 листопада у 8 класі відбулася година спілкування «Остап Вишня. Могутній та рідкісний талант гумориста». Учні напередодні об‘єдналися у групи, щоб дослідити біографію Остапа Вишні, невідомі факти його життя, історичну епоху, у якій жив письменник, його усмішки. Результати своєї роботи гімназисти презентували під час заходу.
Розпочалася година спілкування з рольової гри «Інтерв’ю з Остапом Вишнею». Група дослідників біографії митця розповіла про дитинство та юність письменника, його навчання, громадську діяльність. Інша група учнів ознайомила з творчою спадщиною гумориста, зазначивши, що він є основоположником усмішки як жанру малої прози, який у 20-х рр. заохотив мільйонні маси до читання української літератури. Остап Вишня був «королем українського тиражу»: за життя письменника світ побачив понад 100 збірок.
«Остап Вишня. Могутній та рідкісний талант гумориста»Цікавою виявилася гра «Феєрверк афоризмів». Відеофрагмент «Невідоме з життя Остапа Вишні» продемонстрував, що письменник був творцем якісно нового – оптимістичного та виховного – сміху. Адже персонажі «Мисливських усмішок» не стріляють, а показують своїм прикладом, що людина – частина природи.
Усмішка «Дикий кабан, або вепр» у виконанні Верещака Дмитра викликала радісний сміх і гучні аплодисменти глядачів. 
Гімназисти дійшли висновку, що Остапа Вишню й у найважчі хвилини не покидало почуття гумору. Засобами комічного він викривав вади суспільства і окремої людини. Сміявся митець  і над собою. Але про що б він не писав, завжди керувався при цьому любов’ю і рідкісним талантом гумориста.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.