Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година спілкування у 10-В класі «В’ячеслав Чорновіл. Політичний портрет»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування у 10-В класі «В’ячеслав Чорновіл. Політичний портрет»

Автор: Французан від 1-10-2014, 08:32, переглядів: 1 723

0
 
Година спілкування у 10-В класі  «В’ячеслав Чорновіл. Політичний портрет»У 10-В класі проведено годину спілкування на тему: «25-ти річчя заснування Народного Руху України. В’ячеслав Чорновіл. Політичний портрет».

Дейнека А. та Лозін В. підготували змістовну інформацію та презентацію, яка допомогла розкрити тему заходу. В'ячеслав Чорновіл започаткував Національно-визвольний рух в Україні разом з шістдесятниками І.Світличним, І.Дзюбою, Є.Сверстюком, В.Стусом, А.Горською, Л.Танюком та ін. В.Чорновіл був одним з найяскравіших організаторів та активістів дисидентського руху, що в 60-ті – 70-ті роки протистояв тоталітарному режимові, виступав за відродження України, її мови, культури, духовності, державного суверенітету.

Наприкінці червня 1988р. В.Чорновіл стає ініціатором та натхненником створення Української Гельсінської спілки (першої в Україні опозиційної політичної партії), сформулював її основні програмні положення. На парламентських виборах 1998 року, очолюваний ним Народний Рух України, займає друге місце. У ситуації гострої організаційної кризи у березні 1999 року у Києві відбувся другий етап дев'ятого з'їзду, який підтвердив повноваження В'ячеслава Чорновола як Голови Руху.

Життя В’ячеслава Чорновола було насичене різними подіями, які пов’язані з його політичною діяльністю. На виборах 1991 року В.Чорновіл був кандидатом у Президенти України, де посів 2 місце. З 1992 року і до смерті – голова Народного Руху України. Дуже загадковою була його загибель. Соратники В.Чорновола та його син Тарас Чорновіл, патріотично налаштована громадськість вважають його загибель політичним убивством напередодні майбутніх президентських виборів.

 

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.