Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Бесіда-вікторина у 10-В класі «Чи знаєш ти свій рідний край?»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Бесіда-вікторина у 10-В класі «Чи знаєш ти свій рідний край?»

Автор: Французан від 1-10-2014, 08:29, переглядів: 1 868

0
 
Бесіда-вікторина у 10-В класі «Чи знаєш ти свій рідний край?»Учні 10-В класу відвідали бібліотеку для юнацтва ім. О. Бойченка, в якій у відділі краєзнавства була проведена бесіда-вікторина на тему: «Чи знаєш ти свій рідний край?». Мета бесіди: зацікавити нас, учнів 10 класу, до вивчення історії та культури нашого краю. Вдала розповідь, завідуючої відділом була доповнена презентацією. Під час заходу учні з зацікавленістю слухали про пам’ятки природи, історії та культури: меморіальний заповідник-музей Івана Карпенка-Карого - «Хутір Надія», дендропарк «Веселі Боковеньки», Онуфріївський парк, «Монастирище», кіровоградський дендропарк «50 років Жовтня». Також учням нашого класу нагадали, що Кіровоградщина – це колиска українського професійного театру, заснованого М.Кропивницьким та братами Тобілевичами, батьківщина Д. Чижевського, Є. Маланюка, Ю. Яновського, І.Микитенка, Г. Нейгауза, Ю. Мейтуса, К. Шимановського, В. Винниченка, І. Тамма, О. Осьмьоркіна, Д. Тарковського та ін.

Кіровоградщина має один з найвагоміших В Україні історико – культурний потенціал. На державному обліку в області перебуває 5940 пам’яток, з них 2656 – пам’ятки археології, зокрема, трипільські поселення в Новоархангельському та Гайворонському районах, царські кургани в Знам’янському та Новоукраїнському районі.

Кіровоградщина ще досить молодий край, проте багатий на культуру та історію. Для нас, учнів, майбутніх дослідників, вона стане незгасаючим джерелом нових відкриттів та знань.

 

А.Шамшур

Я.Цінівська

К.Буря (фото)


Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.