Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційна хвилинка до Дня народження Народної артистки України Р. О. Кириченко у 11-В класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна хвилинка до Дня народження Народної артистки України Р. О. Кириченко у 11-В класі

Автор: Французан від 10-12-2013, 08:53, переглядів: 2 362

0

Інформаційна хвилинка до Дня  народження Народної артистки України Р. О. Кириченко у 11-В класіУклін тобі, перлинаУкраїни,

За неповторний, невмирущий спів

І нескінченні ті пісні однині,

Як пам'ять тих, хто так тебе любив...

У 11-В класі була проведена інформаційна хвилинка, присвячена 70-річчю від Дня народження Народної артистки України Раїси Опанасівни Кириченко.

З повідомлення учениці Руденко Анастасії учні класу дізналися, що Раїса Опанасівна народилася у світлий день християнського свята Покрови Матінки Божої – 14 жовтня 1943 року у селі Корещина Глобинського району в родині фронтовика Панаса Коржа та його дружини Марії.

За життя їй присвоєно звання Заслуженої артистки України", Народної артистки України, звання Герой України з врученням ордена Держави, присуджено Державну премію української УРСР імені Т. Г. Шевченка, вручили Орден княгині Ольги ІІІ, ІІ і І ступенів,

Інформаційна хвилинка до Дня  народження Народної артистки України Р. О. Кириченко у 11-В класіЇї пісні – "Мамина вишня", "Світи нам, матінко", "Стежина до мами", "Дорога до матері", українські пісні у її виконанні звучали під небом Австралії, Алжиру, Америки, Тунісу, Філіппін, Монголії, Канади... Раїса Кириченко підкорила своїм голосом всю Європу.

За клопотанням і участю Раїси Кириченко у Корещині у 2002 році було збудовано церкву Покрови Пресвятої Богородиці, відкрито дитячий садок у селі Землянки.

9 лютого 2005 року не стало Раїси Кириченко. Попрощатися з нею у будинок Київської Національної філармонії прийшли тисячі людей.

Щороку 14 жовтняЗемлянківська школа гостиннозапрошуєшанувальниківтворчості Р. Кириченко на пісенне свято "Не журися, Україно, в тебе добрийрід!".

Також учні прослухали її найвідоміші пісні: «Я козачка твоя», «Мамина вишня», «Звучи, рідна мово».


Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.