Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Бесіда, присвячена битві за Дніпро у 10-Б класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Бесіда, присвячена битві за Дніпро у 10-Б класі

Автор: Французан від 22-11-2013, 09:45, переглядів: 2 437

0

Бесіда, присвячена битві за Дніпро у 10-Б класіУ 10-Б класі відбулась бесіда з елементами повідомлення, присвячена битві за Дніпро.

Якщо вважати битву за Дніпро однією операцією, то жертви перевищать найкривавішу військову операцію людства – битву під Сталінградом. На сьогодні День визволення Києва від німецько-фашистських загарбників уважається офіційним святом.

Загалом битва за Дніпро тривала з серпня по грудень 1943 року, ставши однією з наймасштабніших операцій у світовій історії. Ми дізналися, що у боях було задіяно близько чотирьох мільйонів людей з обох сторін. Лінія фронту становила приблизно 1 400 км, загальні втрати (убиті, поранені і полонені) складають від 1 до 2,7 млн. людей.

Особливо зручним для оборони був правий берег Дніпра, значно вищий за лівий. До кінця вересня тут була створена розвинута в інженерному плані, розгалужена, насичена протитанковими та протипіхотними засобами оборона. Звільнення Лівобережної України та форсування Дніпра було важливим військово-політичним завданням для очолюваної Сталіним Ставки верховного головнокомандування СРСР.

Битва за Дніпро тривала чотири місяці, ставши однією з наймасштабніших операцій світової історії. На нашу думку, людство повинне пам’ятати знакові події в історії свого народу, адже, саме завдяки тим мільйонам жертв, які полягли, захищаючи свій край, ми є у цьому світі. І хто знає, чи здатні були б на такий подвиг наші сучасники?...


Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.