3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Що? Де? Коли?» у 10-В класі

Автор: Французан від 16-04-2013, 16:20, переглядів: 2 329

0
«Що? Де? Коли?» у 10-В класі    
   
«Що? Де? Коли?» у 10-В класі  

У рамках тижня суспільно-гуманітарних наук учнями 10-В класу була проведена  інтелектуальна  гра «Що? Де? Коли?». Клас поділився на три команди, які обрали собі назви «Прометей», «Аврора», «Ерудит» та відповідно капітанів: Кулікову Аліну, Кравченко Карину, Проскуру Максима. Гра складалася з восьми етапів : «Література», «Архітектура», «Музика», «Медицина», «Історія», «Питання на загальну ерудицію», «Відомі люди світу», «Для ерудитів». Деякі факти та відомості були новими для нас, а  на перший погляд, важкі запитання виявлялися  зовсім простими. Ми мали змогу перевірити свою ерудицію та підвищити ерудицію. Всі учні класу активно давали відповіді на запитання та обдумували правильні варіанти відповідей, отримуючи масу позитивних емоцій.

 В результаті захопливої гри перемогу здобула команда «Аврора» на чолі з Кариною Кравченко. Проте, учасники інших двох команд не розчарувалися, адже це був стимул для покращення рівня нашої ерудованості. Саме тому,  хочемо запропонувати до вашої уваги кілька запитань для ерудитів:

1. Син полярного дослідника Роберта Скотта – Пітер Скотт – став знаним вченим-біологом і теж вніс чималий вклад у пізнання Людиною навколишньої природи, однак його головна книга свідчить про те, що це пізнання часом має катастрофічні наслідки. Що це за книга?

2. Греки, що багато разів з успіхом його використовували, називали його «бойовим драконом». Історикам він відомий під поширенішою назвою. Якою?

3. Норберт Вінер зауважив, що у 18 столітті світ уподібнювали годинниковому механізмові, у 19 ст. – порівнювали з машиною, що переробляє речовину й енергію, а що він переробляє зараз?

4. Представника якої професії Леонід Утьосов називав «піаністом, що грає на живих клавішах»?

5. Згідно з однією версією, цей італієць часто бував на термальних курортах. Згідно з іншою, він у дитинстві дуже полюбляв пускати мильні бульбашки. Назвіть його прізвище.

Тих, кого зацікавлять відповіді до запитань, просимо звертатися до учнів 10-В класу.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.