3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Вода – життя, а чиста вода - основа здоров’я

Автор: anna_garifylina від 30-04-2016, 10:32, переглядів: 1 154

0
Вода – життя, а чиста вода - основа здоров’я

    Організм людини на 2/3 складається з води дорослій людині потрібно споживати 2,5 л води (1л рідини надходить до організму людини з їжею; 1л – ми випиваємо; 0,5 л організм виробляє самостійно в процесі згорання житів.)

    На Землі не існує жодного живого організму, в якому немає води, навіть найпростішого! Відомо, що рослини на 80-99% складаються з води, тварини – на 60-75 % , а місячний ембріон людини аж на 97%. Коли народжується дитина, то вода – це 75-80 % від її загальної маси. У дорослої людини процентне співвідношення води від її загальної маси тіла – близько 65%, а в людей похилого віку – 55-60%. Отож, можна зробити висновок, що старість – це не що інше, як сухість організму. Печінка дорослої людини щодня прокачує через себе близько двісті літрів рідини.

    Протягом життя людина в середньому випиває і, відповідно, виділяє приблизно 75 т води. У рідкому середовищі відбуваються процеси травлення і засвоєння організмом поживних речовин. Завдяки воді з організму виводяться шкідливі продукти обміну – сеча, піт. Як стверджують спеціалісти, без їжі людина може прожити два місяці, а без води не проживе і п’яти днів. При втраті 2 % води людина відчуває спрагу, при втраті 6-8 % може втратитись свідомість, а при 10 % - з’являються галюцинації, людина не може нічого ковтати. Втрата 10-20 % води для людини  - небезпечна для життя. Вода – життя, а чиста вода - основа здоров’я

    Таким чином, ми бачимо, що вода – це найважливіша на нашій планеті рідина. Без неї неможливе існування рослин і тварин. Життя є лише там, де є вода і, навпаки, де знаходиться вода, там є життя.  За словами академіка В.І. Вернадського:  „Вода без життя в біосфері невідома”.

    Саме тому у стінах нашого навчального закладу вихователь 6 класу Кудрявенькова О.В. разом з головою учнівського парламенту Мельник Катериною провели акцію «Подаруй паперу друге життя». Вилучені кошти від здачі макулатури було закуплено диспенсер для води, щоб учні гімназії мали змогу задовольнити свої потреби у питній воді.

    Організатори акції висловлюють подяку всім активним учасникам акції і сподіваються, що у майбутньому участь гімназистів буде більш активною та відповідальною, бо все залежить від нас самих.

Категорія: Гімназійне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.