3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Профорієнтація старшокласників

Автор: yulua від 12-03-2024, 16:08, переглядів: 66

0

Вибір професії – одне з найбільш відповідальних рішень, які приймають молоді люди у своєму житті. Вибір професії, як і будь-який вибір – це прийняття рішення при великій кількості альтернативних варіантів та необхідності  враховувати різноманітні фактори. До них можна віднести принцип : «хочу-можу-треба». Необхідно врахувати свої бажання, можливості та соціальну затребуваність у тій чи іншій професії.

Практичний психолог провела з учнями і 9 та 10-х класів тестування за методикою Є Климова «ДДО». Обговоривши результати, визначили типи професій, схильність до яких мають наші учні. Відповідно до даної класифікації виділя­ють категорії професій: «людина - людина», «людина -природа», «людина - техніка», «людина - знакова система», «людина - художній образ».  Якимчук Г.В. познайомила  з особливостями кожної категорії типів професії та психологічними особливостями, що їм відповідають.

 Праця людей професії «людина - людина» спрямована на процеси навчання, вихо­вання, управління, медичне та торгове об­слуговування тощо інших людей. Якщо об'єктом праці виступають різні зна­ки: цифри, рисунки, схеми, фізичні та хі­мічні символи, ноти, то такі професії відносять до категорії «людина - знакова система». Професії людини, пов'язані з живою при­родою (рослинні та тваринні організми, мі­кроорганізми), належать до категорії «лю­дина - природа». Категорія «людина - техніка» передбачає наявність як предмета праці різноманітної техніки. Сюди належать всі професії, пов'язані з обслуговуванням техніки, установкою і налаго­дженням, виробництвом та збиранням об­ладнання. Професії, пов'язані з образотворчою, му­зичною, художньою діяльністю, належать до типу «людина - художній образ».

Категорія: Психологія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.