3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Наукова учнівська конференція

Автор: yulua від 27-01-2014, 10:46, переглядів: 3 781

0
Наукова учнівська конференція 24 січня 2014 року в Кіровоградському облкомплексі (гімназія-інтернат-школа мистецтв) відбулася наукова учнівська конференція "Шлях у велику науку”. Мета конференції: підтримка обдарованої молоді, розвиток творчих здібностей та стимулювання творчого самовдосконалення особистості.

Наукова учнівська конференція – унікальна можливість для учнів гімназії ознайомитися з найбільш цікавими роботами та обмінятися досвідом.

Серед гостей були присутні наукові керівники МАН учнівської молоді, вчителі та учні Олександрійської гімназії-інтернату, яка є філією нашого комплексу. 

Свої наукові досягнення презентували учні 9-11 класів облкомплексу, слухачі МАН учнівської молоді: Кулікова Аліна, учениця 11-В класу; Харжевська Анна, учениця 11-Г класу; Болюк Михайло, учень 10-А класу; Романюк Марина, учениця 9 класу; Невкритий Іван, учень 10-Б класу; Данілова Людмила, учениця 11-Б класу; Воронін Гліб, учень 11-В класу; Сокирська Яна, учениця 11-Г класу; Фетісов Володимир, учень 11-Б класу, Ніколаєва Лідія, учениця 11-Г класу. Наукова учнівська конференція

Кулікова Аліна, учениця 11-В класу, ознайомила присутніх з дослідженням оказіоналізмів у поетичних творах Євгена Маланюка. Вона зазначила, що дане дослідження допоможе виявити індивідуально-авторські утворення; зробити комплексний словотвірний аналіз оказіоналізмів Євгена Маланюка; встановити ступені експресивності оказіональних новотворів; простежити зв’язки актуалізованої внутрішньої форми оказіоналізмів із поетичним твором; укласти покажчик оказіоналізмів Євгена Маланюка.

Слід відзначити цікаву та змістовну доповідь учениці 9 класу Романюк Марини «ЗМІ як іміджетворчий інструмент (на прикладі Кіровоградських обласних видань)».

Сокирська Яна, учениця 11-Г класу у своїй роботі "Особливості індивідуального підходу до здоров’язбереження учнів” теоретично обґрунтувала необхідність індивідуального підходу до здоров’язбереження учнів та запропонувала шляхи його вдосконалення засобами здоров’язберігальних технологій, розробила рекомендації щодо покращення стану фізичного, психічного та інтелектуального здоров’я учнів.

Наукова учнівська конференція Про оптимізацію радіаційно-гігієнічної оцінки Лозоватського родовища керамічних пегматитів в Кіровоградській області ознайомила присутніх Ніколаєва Лідія, учениця 11-Г класу, яка зазначила, що актуальність її роботи полягає в тому, що основним джерелом радону, одного з найнебезпечніших радіонуклідів, є будівельні матеріали, з яких побудовані житлові будинки, а також ґрунт під будівлями. Шкідливі відходи виробництва необхідно ховати у відповідності з нормативними вимогами для цих цілей. Тому проблема скорочення об’єму шкідливих відходів є дуже актуальною.

Ґрунтовне дослідження питання виявлення та обрахування кількості живих мікроорганізмів у полі зору USB-мікроскопу було представлене у науковій доповіді Фетісова Володимира, учня 11-Б класу. Він довів, що створений пристрій перевершує за якістю отриманих результатів будь-який недорогий шкільний мікроскоп, який дає не зовсім чітке зображення, до того ж поганої якості. Автоматизований обрахунок мікроорганізмів за допомогою комп’ютера дає змогу зробити обчислення набагато швидше та без будь-яких помилок, або ж без впливу людського фактору. Наукова учнівська конференція

Усі учасники конференції представили захист своїх наукових робіт на високому рівні.

По завершенню конференції відбулося нагородження переможців І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів НТУ "Дивосвіт".

Бажаємо всім учням плідної праці, успіхів та нових конструктивних рішень. Гордо несіть звання гімназиста та слухача МАНУМ і втілюйте у реальність свої творчі задуми.

 

 

Фотозвіт

Категорія: НТУ "Дивосвіт"

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.