Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Новини » Народознавчий калейдоскоп «Магія великодніх свят»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Народознавчий калейдоскоп «Магія великодніх свят»

Автор: melnyk від 1-05-2024, 13:43, переглядів: 65

0

Великдень є одним з найшанованішим святом серед українців. Цього дня більшість родин прагнуть зібратися разом і почастувати за святковим столом.

 Але, чи всі знають, чому православні християни і католики відзначають цей день у різні дати, які традиції святкування у різних країнах? Або, яка паска в Україні була найбільшою, де виготовили найбільшу писанку, хто зібрав найбільший великодній кошик, які символи нашої держави склали із пасок? З`ясувати відповіді на ці та багато інших питань змогли учні 10 - В класу (м. Олександрія) разом зі шкільним бібліотекарем під час народознавчого калейдоскопу «Магія великодніх свят». Діти також взяли участь у вікторині, яка допомогла їм дізнатися найбільш цікаві звичаї, традиції та символи великоднього свята. А ще їм стало відомо, що цьогоріч у Кропивницькому пройшов модний показ, на якому був представлений одяг місцевих дизайнерів з вишивкою, що перенесена з традиційних для Кіровоградської області писанок. Учні також дізналися, що означають різні кольори та орнаменти на писанках. До всього, вони взяли участь у різноманітних іграх та конкурсах:  «Чия крашанка довше крутиться», «Краще великоднє яйце», «Пасхальна естафета», «Перегони яєць»,  «Великодній стіл» та ін.

Оскільки на Великдень більшість наших військових перебуватиме на захисті нашого життя, учні, на знак пошани і подяки їм, підготували вітальні листівки.

Категорія: Новини

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.