Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Новини » Еко-виставка "У долі природи – наша доля"

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Еко-виставка "У долі природи – наша доля"

Автор: melnyk від 16-04-2024, 10:05, переглядів: 38

0

До Всеукраїнського Дня довкілля, національного екологічного свята, що відзначається щорічно в третю суботу квітня, в бібліотеці ліцею (м. Олександрія) оформлено еко-виставку «У долі природи – наша доля».

Ми щасливі, що маємо чудову можливість жити на планеті Земля, в прекрасному дивосвіті природи, споглядати неймовірні пейзажі, чути дивовижні співи птахів, бачити різноманіття квіткових барв. Але все оточуватиме нас і надалі, якщо ми будемо бережливо ставитися до природи. Тож видання, представлені на цій виставці, надають можливість учням більше дізнатися про рідкісний світ природи, про вимираючих тварин і рослин України, про належну охорону довкілля, відчути особисту відповідальність за долю планети Земля. Також окремі видання розповідають про сучасні проблеми екології, про масштабну техногенну катастрофу, що сталася в Україні в квітні 1986 року – Чорнобильську трагедію. Тема екології порушується і в художній літературі. Серед них твори українських письменників і поетів: П. Тичини, Г. Тютюнника, Є. Гуцала, Г. Косинки, І. Драча, М. Рильського, Д. Павличка та ін.

Сподіваємося, що кожен наш учень, переглянувши матеріали виставки, долучиться до збереження довкілля, адже це нескладно. Варто хоча би відмовитися від поліетиленових пакетів, одноразових пет-пляшок та посуду, економити воду, сортувати сміття і віддавати його на переробку. Адже наша доля – у долі природи і навпаки.

Категорія: Новини

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.