Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Гірчить Чорнобиль крізь роки

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Гірчить Чорнобиль крізь роки

Автор: melnyk від 25-04-2024, 11:40, переглядів: 22

0

26 квітня – Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу. До відзначення в Україні 38-ої річниці з дня трагедії на ЧАЕС у бібліотеці ліцею (м. Олександрія) оформлена виставка – роздум «Гірчить Чорнобиль крізь роки». Представлені на полицях матеріали  розповідають про найбільшу техногенну аварію, героїчні дії її ліквідаторів, які мужньо вступили у боротьбу з «мирним атомом».  Автори видань, розташованих на виставці, були безпосередніми свідками і учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Вони діляться своїми спогадами про тривожні дні 1986 - го року, розмірковують над долями чорнобильців і проблемами відчуженої 30-кілометрової зони. Усі ці розповіді переплетені  із правди, скорботи і мужності людей, що увібрали у себе біль і жах чорнобильської трагедії. А ще тут розмістився фотонарис про історію та культуру чорнобильського Полісся до і після аварії.

Юні читачі можуть ознайомитися із шокуючими цифрами, що змушують кожного з нас задуматися над наслідками катастрофи, що сталася 26 квітня 1986 року, коли на Чорнобильській АЕС вибухнув реактор. Витік радіації внаслідок цієї аварії прирівнюють до вибуху 500 атомних бомб, скинутих свого часу на Хіросіму. За різними даними, від 600 до 800 тисяч осіб брали участь у ліквідації наслідків, від 4 000 до 10 000 осіб загинуло та понад 70 тисяч стали інвалідами.

Ще довго ми і наступні покоління відчуватимуть на собі наслідки чорнобильського лихоліття, ще довго відлунюватимуть її дзвони у пам’ять про тих, кого вже немає…


Категорія: ---

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.