Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Автор: feanen від 15-12-2023, 15:20, переглядів: 120

0

14 грудня в 11-В класі була проведена інформаційно-тематична година на тему: “День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС”. Мета: згадати істо­рію аварії на Чорнобиль­ській атомній електро­станції, виховувати глибоку повагу до людей, які віддали своє життя в ім'я майбутнього життя людства, розвивати почуття гордості за свій народ, прищеплювати любов до рідного краю. У заході взяли участь учениці Карпенко А. та Науменко П. З 2006 року, відповідно до Указу Президента В. Ющенка, 14 грудня оголошено Днем вшанування учасників ліквідації наслідків техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. В цей день українці вшановують героїчних та самовідданих людей, тих, кому вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. 8,5 мільйонів жителів України, Білорусі та країн-сусідів найближчими днями після аварії отримали значні дози опромінення.

Класний керівник Подгорна Н.А. зачитала уривки-спогади жінки В. Ігнатенка Людмили, зі статті " Вони були першими", яка до самого останнього подиху її чоловіка знаходилась поряд з ним в місті Москві. Першими, хто отримав найстрашнішу дозу опромінення, були 6 пожежників: В. Ігнатенко, В. Правик, В. Кибенок, М. Ващук, М. Титенок та  В. Тишура.  До ліквідації наслідків катастрофи було залучено загалом близько 240 тисяч рятувальників. Перші пожежники, які прибули гасити полум’я, не мали спеціальних засобів захисту, тому отримали високі, навіть смертельні, дози радіації. Але саме завдяки вогнеборцям, які жертвували своїми життями, вдалося запобігти водневому вибуху, що міг відбутися, якби реактор продовжував палати.

На останок учні вшанували пам’ять учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Вічна пам’ять та шана тим, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.