3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

З Днем захисників та захисниць

Автор: gerwetis від 1-10-2024, 18:10, переглядів: 30

0

  • День Захисників і Захисниць України- є найважливішим державним святом. Цього дня ми дякуємо всім тим героям та героїням, які мужньо захищають нашу землю від ворогів і вшановуємо пам'ять тих, хто віддав за свободу найдорожче – життя. Під час заходу учні 10- А класу обговорили історичне значення свята. Особливу увагу було приділено сучасним героям-військовим, волонтерам та всім тим, хто докладає зусиль для захисту суверенітету та незалежності України. Дізналися про історії відваги та самопожертви наших захисників, які стали прикладом для кожного з нас. Захід закінчився хвилиною мовчання, вшануванням памʼяті загиблих воїнів і спільним побажанням миру та процвітання для України

Категорія: Ліцейне життя

 
 
 

Святковий обід пораненим бійцям

Автор: melnyk від 1-10-2024, 12:23, переглядів: 31

0

На лінійці заступник директора ліцею з навчальної частини В.Литовка повідомила, що вже вкотре наші учні та педагогічний колектив надають допомогу пораненим воїнам ЗСУ. 

- Сьогодні, 1 жовтня, буде приготовлений святковий обід (оселедець під  «шубою», фарширований перець, пиріжки, фрукти та овочі (яблука, виноград, помідори)). Ми будемо по можливості і надалі надавати допомогу тим, хто її потребує. Це наш святий обов’язок – допомагати ЗСУ, щоб якнайшвидше закінчилася війна з підступним ворогом…

Зокрема, бібліотекар  - О.Сторчова, техпрацівники:  А.Головко, В.Абрамова та О.Охотна взялися за приготування святкового рибного салату, решту святкового обіду готували працівники їдальні ( Н.Татарова, О.Шаповалова, Ю. Карлова та І.Черства).          

Категорія: ---

 

Дякуємо вам, наші захисники та захисниці!

Автор: gerwetis від 1-10-2024, 11:53, переглядів: 29

0

До Дня Українського козацтва, Дня захисників та захисниць України у
11-А, В класах була проведена година спілкування “Дякуємо вам, наші
захисники та захисниці!», яка включала благодійну акцію «Подарунки для
воїнів!». За допомоги батьків було зібрано багато смаколиків для
фронтовиків.
Учні згадували про неоціненний вклад наших захисників у звільненні
рідної країни від ворогів. Діти оформили вітальний плакат, на якому кожен
написав слова вдячності та побажання. Усі подарунки будуть передані на
фронт.
Пам'ять про загиблих військових вшанували хвилиною мовчання.

Категорія: Ліцейне життя

 

Зібрані кошти на допомогу нашим захисникам

Автор: melnyk від 1-10-2024, 11:11, переглядів: 25

0

1 жовтня відбулася лінійка Центральноукраїнського наукового ліцею- інтернат (м.Олександрія) присвячена до Дня захисників і захисниць України та з нагоди великого храмого свята Покрова Пресвятої Богородиці.

Хвилиною мовчання ліцеїсти вшанували Всеукраїнську акцію по загиблих у війні з рашистами. Ведучі: Б.Гога та О.Рибчич розповіли про велич наших захисників по захисту нашого життя у борні з ненаситним російським агресором, що наші ЗСУ непереможні, бо вони в єдності і згуртованості з усіма українцями…  

Заступник директора ліцею з навчальної частини В.Литовка підсумувала результати благодійного осіннього ярмарку на підтримку ЗСУ. Зокрема, зібрано 21 744 грн. Педагогічний колектив зібрав окрім цього ще 7000 грн. Уся сума буде розподілена на три благодійні кошики: 10000 грн.  - на лікування тяжкохворої 12-річної дівчинки, мати якого є випускницею ліцею, а тато отримав тяжке поранення на війні з рашистами. Залишок буде розподілено між двома волонтерськими центрами: «Ельфом» і міським волонтерським центром, котрі надають активну допомогу ЗСУ.    

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

 

Осінній благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ

Автор: melnyk від 1-10-2024, 10:10, переглядів: 37

0

30 вересня в Центральноукраїнському науковому ліцеї-інтернат відбувся черговий благодійний осінній ярмарок присвячений до Дня захисників та захисниць України та до Покрова Пресвятої Богородиці (прийнято вважати, що протягом усього року Богородиця оберігає людину, покриваючи її безпосередньо своїм покровом, -Авт.). Активність учнів ліцею вже вироблена не однією подібною милосердною, доброчинною справою на підтримку військовослужбовців Збройних Сил України, які відстоюють соборність, унітарність нашої Батьківщини.

З 12.00 до 13.30 вирував ярмарок – продаж смаколиків домашньої випічки (торти, тістечка, пироги, пиріжки, налисники, пряники, вертуни, булочки, напої, бутерброди, мед, яблука, кавуни...). Чого тільки не було на столах від кожного класу. Видно, що вдома батьки та рідні, разом зі своїми дітьми, приклали великі зусилля, щоб столи були багатими на смачні смаколики... Крім продажу, збирали кошти ще й в касу від кожного класу. Судячи з суперактивності усіх, - хто був на ярмарку, – кінцевий результат має бути очікуваним і бажаним.    

Про результати благодійного ярмарку буде повідомлено на лінійці 1-го жовтня.   

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

 

Дорогі захисники та захисниці України!

Автор: dend від 1-10-2024, 09:00, переглядів: 25

0

https://youtu.be/WKvZAFxk_iw

Учні 10-Г класу щиро вітають вас із Днем захисників і захисниць України! У цей важливий день ми хочемо подякувати кожному з вас за мужність, відданість і самопожертву, які ви проявляєте, захищаючи нашу Батьківщину.  Ваша сила та непохитна віра в майбутнє надихають нас. Завдяки вашій праці ми можемо навчатися, мріяти та будувати наше життя в мирній країні. Ми ніколи не забудемо вашу жертовність і хоробрість.

Категорія: Ліцейне життя

 
 

З Днем захисників та захисниць.

Автор: dend від 1-10-2024, 08:57, переглядів: 19

0

https://youtu.be/qt0vLaHIAvs

Колектив 8 класу "Центральноукраїнського наукового ліцею - інтернату" вітає усіх захисників, захисниць, рідних та близьких із цим днем. Нехай береже вас Бог, небо буде безпечним! Наша віра у вас - безмежна! Повертайтесь живими та з перемогою!

Слава Україні!

Категорія: Ліцейне життя

 

Виставка дитячих малюнків «Квіти війни».

Автор: dend від 1-10-2024, 08:49, переглядів: 16

0

https://youtu.be/C5qKRF78ssE


Учні 11-Б класу  відвідали виставку дитячих малюнків «Квіти війни».

Захід присвячений памʼяті відомого художника Володимира Чорного, що пішов на фронт у 2023 році і загинув. Його дружина Олена вирішила продовжити справу чоловіка, зробивши конкурс серед учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл Кропивницького. Діти зобразили на своїх полотнах героїв, захисників, мирні мрії та надії на світле майбутнє. Малюнки були наповнені щирими емоціями: смутком за втратами, гордістю за воїнів і надією на перемогу. 

Завдяки цій виставці учні відчули важливість підтримки України в цей складний час та задумалися над наслідками війни для людей, особливо для дітей.

Категорія: Ліцейне життя

 

Без строку давності

Автор: gerwetis від 1-10-2024, 08:14, переглядів: 25

0

29 – 30 вересня Україна щороку відзначає день памʼяті наших співгромадян, розстріляних німецькими нацистами у 1941 році в Бабиному Яру. У ті дні там було вбито 33 771 людину. За два ж роки окупації Києва загинуло понад 100 тисяч. Половина з них – євреї. 

Учні 10 – Б класу вшанували памʼять загиблих у Бабиному Яру й дізналися про те, що у місті Кропивницькому був свій «Бабин яр». Була здійснена краєзнавча екскурсія до синагоги та памʼятника загиблим євреям нашого міста. Саме тут 30 вересня 1941 року нацисти зібрали євреїв. На пункт збору прийшли майже 3 тисячі євреїв. Їх усіх повели на тодішню околицю міста (зараз район дендропарку), де з липня 1941 року був виритий протитанковий рів для захисту міста. Його протяжність – від 2,5 до 4 кілометрів. Біля рову за один день розстріляли 4200 євреїв. Нині тут також стоїть пам’ятник ”Євреям-жертвам нацизму”.

Категорія: Ліцейне життя

 

День захисників та захисниць України. Майстер-клас оберегів «Лялька-мотанка» та листи до воїнів ЗСУ.

Автор: gerwetis від 1-10-2024, 08:12, переглядів: 29

0

Для учнів 11-Б класу було проведено майстер-клас оберегів «Лялька-мотанка». (Вихователь Дмитрієва О.Є). Українська лялька встановлює зв’язок між поколіннями. Її вважають священним символом, передаючи по нитці роду на захист від злого, на здоров’я, благополуччя. Також були написані листи для воїнів до Дня захисників і захисниць України. Кожен здобувач освіти зміг висловити свою безмежну вдячність та повагу до людей, що бережуть наш спокій і дають надію на перемогу.

Категорія: Ліцейне життя