Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » » Тематична лінійка до Великодня

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична лінійка до Великодня

Автор: Французан від 23-04-2014, 15:04, переглядів: 2 730

0

Ген дзвони зовуть із церквиці,
Ходім свій відмолювать гріх,
За край наш розп’ятий молиться,
Хай Бог береж нас усіх.
За сонячні райдужні весни,
За щедрість землі і небес.
І вірмо: Вкраїна воскресне,
Як той, хто із мертвих воскрес!
А. Легіт

Тематична лінійка до ВеликодняВеликдень — найдавніше християнське свято. У цей день святкують визволення через Христа Спасителя всього людства від рабства диявола і дарування життя і вічного блаженства. "Свято свят і торжество торжеств"- так іменують Великдень православні християни. Цього дня світ відзначає Воскресіння Ісуса Христа з мертвих - подію, яка стала символом перемоги добра над злом, світла - над темрявою.

18 квітня учнями 10-А класу було проведено відкриту тематичну лінійку, присвячену світлому святу Воскресіння. Метою заходу було розширити знання учнів про святкування Великодніх свят; відроджувати звичаї та обряди нашого народу, примножувати його традиції; підкреслити значимість віри та Бога у нашому житті; виховувати у гімназистів почуття любові до свого народу.

Тематична лінійка до ВеликодняГімназисти мали змогу переглянути хореографічну композицію «Квітка-душа» у виконанні учнів 10-А класу, дізнатися легенди про походження свята, його витоки та традиції, прослухати декламування проникливої поезії, розширити знання щодо значення Великодня у житті українського народу, насолодитися натхненною піснею, присвячену світлому святу, та отримати цінну настанову від гостя заходу – отця Євгена.

Тож результатом заходу стало усвідомлення учнями того, що віра в Бога повинна мати свій відголосок у серці кожної людини, має пронизувати усю душу, пробуджувати у ній любов до ближніх, укріплювати волю та духовні сили, надію на краще, адже саме завдяки непохитній вірі наші предки рішуче захищали рідні землі, сім’ю, свою честь і гідність, отримували натхнення і зберігали нам у спадок культурні надбання.


Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.