3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Апостол Івана Федорова

Автор: feanen від 28-02-2024, 11:41, переглядів: 49

0

«Ім’я Івана Федорова варте найщирішої пошани- це величезний і прекрасний образ людини, що без краю віддана культурній праці», - В.О. Романовський.

28 лютого в 11-В класі була проведена інформаційно-тематична година на тему «Апостол» Івана Федорова», присвячена 450-річчю від дня видання книги. У заході взяли участь Воловик Каріна та Самойлова Катерина.

11-В клас не міг оминути цю подію, яка стосується історії XVI століття.

Іван Федоров є першодрукарем, який створив друкарський верстат та відкрив першу друкарню в Москві.  Друкарство продовжив у Львові та Острозі, де разом із сином видав  першу повну слов’янську Біблію («Острозька Біблія» 1581 р.). У Львові ж І.Федоров почав працювати над створенням унікальної книги «Апостол» (1574р.), яка у світі не має аналогів. Саме «Апостол» є першою надрукованою книгою в Україні і містить в собі розділи: Діяння святих апостолів, сім Соборних Послань та чотирнадцять Послань апостола Павла. Одночасно разом з виданням «Апостола» було видано «Буквар». До нашого часу у світі залишилось 2 екземпляри «Букваря»- у Королівській бібліотеці Копенгагена та у Гарвардському університеті США. 

Більше про життя та діяльність І. Федорова учні дізнались під час перегляду відео «У пошуках істини».

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.